Copyright: De totale tekst (dus van beide pagina's waaruit deze site bestaat, inclusief illustraties) tussen de twee zwart-witte balken is vrij van auteursrechten en mag via alle soorten van media verspreid worden, doch
uitsluitend in zijn geheel en zonder wijzigingen of toevoegingen.superurl.nl/Bob-Evers
(deel 2)

 

Arie's moeder opende de deur. Ze herkende Bob en Jan, dus ze nodigde het drietal naar binnen. Nadat ze samen een kop thee hadden genuttigd (want Ma Roos stond op deze gewoonte) gingen Jan en Rick naar Arie's kamer, terwijl Bob in de huiskamer bleef om Ma Roos gezelschap te houden en om te voorkomen dat ze achter de anderen aan zou gaan; als ze zou vermoeden dat haar zoon vermist was, zou ze waarschijnlijk in paniek raken, en dat was wel het laatste dat ze nodig hadden.

Jan liet Rick het briefje zien waar alles om begonnen was. Rick kende Arie's handschrift natuurlijk niet zo goed, maar wel kon hij zien of iemand heel langzaam en moeizaam had zitten schrijven om iemands handschrift te imiteren. Na een lang onderzoek moest Rick tot de conclusie komen dat er aan het briefje niets verdachts te zien was. De enige verklaring zou dan nog kunnen zijn, dat Arie van plan was naar Bob te gaan en onderweg was overvallen.

"Goed dan, laten we dan nog eens naar Schiphol gaan. Misschien zien we onderweg iets waardoor we meer te weten komen. Ga je mee?"

Natuurlijk ging Rick mee. Samen liepen ze naar de huiskamer om Bob van Ma Roos los te peuteren. Ze hadden hun jassen nog maar net aangetrokken toen er een sleutel in het slot werd gestoken en Arie drijfnat binnenkwam.

"Ha die Jan en Bob!" riep deze. "Wat doen jullie hier? En wie is dat daar?"

"Nee, nou zullen we het helemaal hebben!" riep Jan. "Waarom laat je een briefje achter dat je bij Bob bent als je daar niet bent? Ik dacht dat je ontvoerd was. Ik heb onkosten gemaakt door Bob hierheen te halen, ik ben naar Zeist geweest omdat daar een spoor heen leidde, straks moet deze jongen weer naar Zeist terug... en 'wat doen jullie hier?' is alles wat jij weet te zeggen."

Arie had zich inmiddels van zijn kletsnatte jas ontdaan en was bezig zijn schoenen uit te trekken. In deze gebukte houding zei hij: "Jantje, is het ooit bij je opgekomen dat ik met 'Bob' niet onze Bob bedoelde? Er is een nieuw restaurant geopend dat Bob heet. Als openingsstunt hadden ze een aanbieding, dat je voor een tientje zoveel mocht eten als je kon. Nou, en dus ben ik daar gisteravond heengegaan en heb tot een uur geleden door zitten eten. Het was heel lekker, alleen ben ik bang dat ik de laatste was die ervan heeft kunnen genieten, want Bob is failliet. Maar ja, ik heb mijn buik nou eindelijk eens ècht lekker vol; dat is nog nooit eerder gebeurd... Jongens, ik ga naar bed want ik heb slaap gekregen van al dat eten. Zeggen jullie tegen mijn moeder dat ze morgenochtend een stevig ontbijt voor me maakt? Welterusten dan!"

Jan, Bob en Rick keken elkaar aan.

"Heeft Arie zo lang honger moeten lijden?" vroeg Rick.

"Welnee," zei Jan, "hij eet altijd meer dan wij samen. Maar dat hij zo'n veelvraat was dat hij een heel restaurant leeg kan eten, had ik nooit gedacht."

"Over eten gesproken..." zei Rick. "Ik heb al sinds vanmiddag niets meer gegeten. Wat zou je ervan zeggen als wij ook eens een eettent opzoeken?"

Bob vond dat best. "Maar dan niet één die Bob heet, want na dit kunstje van Arie kan ik die naam niet meer horen. Ik denk dat ik maar een andere naam ga aannemen. Als ik niet zo'n honger had zou ik zeggen: hier heb ik mijn buik van vol."

Jan voegde eraan toe: "En ik denk dat ik maar anti-Roos shampoo ga gebruiken."

Ze besloten, de cafetaria van Smitje met een tweede bezoek te vereren. Na de eerste hap te hebben genomen, vroeg Bob aan Jan: "Tussen twee haakjes: waarom kwam je Arie gisteren eigenlijk opzoeken?"

Jan kreeg een vuurrood hoofd en zei: "Om eerlijk te zijn: ik verveelde me, want we hadden al zo lang niets meer beleefd."

"Nou," zei Rick, "dan heeft dat bezoekje van jou dus wel de oplossing van je probleem gebracht." 

Meer belevenissen van
Arie, Jan en Bob
leest u in
"De heer Roos weet van de Prins geen kwaad" of een andere titel
van dezelfde of een andere schrijver

Meer belevenissen van
Rick de Bruin en zijn twee vrienden
leest u in
"Balance & Bulls - perikelen rond een popgroep"
van dezelfde schrijver:
Fred de Koning

Copyright: Dit verhaal mag vrij verspreid worden via alle soorten van media, doch uitsluitend in zijn geheel, compleet met deze copyright-boodschap, en zonder wijzigingen of toevoegingen.
© 1999, de auteur.

Het boek "Balance & Bulls - perikelen rond een popgroep" kun je bij iedere erkende boekwinkel in Europa bestellen. Het ISBN-nummer is
978-94-6089-380-3.


zo wordt onze held posthuum in ere gehouden
(met dank aan John Beringen, die me deze foto stuurde)

Home